SANAL POS NEDİR?

Sanal POS, fiziksel POS cihazlarının bir alternatifi olarak, müşteri kredi kartına fiziksel olarak erişiminiz olmayan online, mobil, çağrı merkezi vb. kanallarda veya fiziksel POS bulundurmanızın zor olduğu saha satış, teslimat ekipleri vb. hizmet noktalarınızda, müşteri banka kartı veya kredi kartı bilgilerini güvenli şekilde alarak, bankaya online bir teknik entegrasyon üzerinden ödeme ve kart bilgilerini iletmenize ve işlemin sonucunu aynı yolla almanıza imkan veren altyapıdır.


Sanal POS üzerinden gerçekleştirilen tahsilatlar, sektör, ürün, müşteri, hizmet kanalı gibi faktörlere bağlı olarak sadece kart numarası ve son kullanma tarihi (CVV'siz), kart numarası ve son kullanma tarihine ek olarak CVV/CVC bilgisi ile (CVV'li) veya işlemin onaylanması için banka kanalından kart sahibinin kayıtlı cep telefonuna gönderilecek tek seferlik bir doğrulama kodu ile (3D Secure) gerçekleştirilebilir.



Önceki yıllarda sadece e-ticaret sektörü ile ilişkili olarak düşünülen Sanal POS, günümüzde birçok geleneksel iş alanında iş yapış şekillerinin ve tahsilat yöntemlerinin değişmesi ile hemen hemen her sektörde kendisine geniş kullanım alanları bulmaktadır. Gerek son kullanıcılar ve müşterilerden, gerekse bayi, distribütor, iş ortağı, kurumsal müşteri ve abonelerden yapılacak tahsilatlarda artık dijital kanallar da yoğun olarak kullanıldığından, Sanal POS kullanımı her sektörde hızla artmakta ve yepyeni iş modellerine ve tahsilat kolaylıklarına imkan sağlamaktadır. Fiziksel POS kullanımı mümkün olan noktalarda dahi, tahsilatların işlenmesi ve muhasebeleştirilmesinin getirdiği yükü hafifletmek için Sanal POS tahsilatları tercih edilebilmekte ve bu yolla online tahsilat sonuçları muhasebe/ERP sistemleriyle sağlanan entegrasyonlar sayesinde anında, manuel bir iş yükü gerektirmeden, kayıtlara işlenebilmektedir. Böylece, Sanal POS kullanımı online ortamda ödeme alınmasını sağlamanın yanı sıra tahsilat süreçlerinizin dijitalleşmesi, otomatikleşmesi ve özgürleşmesi gibi avantajları beraberinde getirir.


Sanal POS sistemleriyle, firma sistemlerinin entegrasyonunu sağlamak firmalar açısından önemli bir iş olarak öne çıkmaktadır. Özellikle taksitli ödemelerin popülerliği nedeniyle birçok firma birden fazla banka ile çalışmakta, farklı bankalardan Sanal POS almakta ve her biri için ayrı bir entegrasyon çabasına girmektedir. Bunun yanı sıra, söz konusu entegrasyonların, satış - ön provizyon - provizyon kapama, iptal ve iadeler, puan sorgulama ve puan kullanım, taksit ve kampanya yönetimi, 3D secure gibi birçok alt detayı bulunmakta, bunlar her banka sistemi için farklı özellikler içermekte, her bir entegrasyon için düzenli takip ve güncelleme gerektirmektedir. Farklı bankalarla tahsilat süreçlerini ayrı ayrı yürütmek operasyonel yüklerinizi artırabileceği gibi gerekli regülasyonların ve kuralların takibinde hata riskini de artırır. Süreçlerin sağlıklı yürütülmesi, risklerin minimize edilmesi ve pürüzsüz ödeme deneyimini yakalayabilmek adına Sanal POS kullanımı ve doğru Sanal POS sağlayıcının seçilmesi çok önemlidir.

Hemen başvur

Mobilexpress Ödeme Geçidi kullanmayı tercih eden iş ortaklarımız, sadece kolay ve hızlı bir entegrasyon gerçekleştirerek Lidio Sanal POS ile Türkiye'deki tüm bankalardan tek çekimden 12 taksite kadar hemen ödeme almaya başlayabilir, üstelik bankalarla ya da mevcuttaki ödeme kuruluşlarıyla olan anlaşmalarını Lidio Sanal POS üzerinden sürdürebilirler. Lidio Sanal POS 2 saatte online ödeme almanıza olanak tanır. En uygun pos komisyon oranları ile ödeme alırken ödemeleriniz ertesi gün hesabınıza geçer. Ayrıca artı taksit avantajları ve Türkiye’nin ve dünyanın en büyük e-ticaret altyapı sağlayıcıları ile çalışma imkanı yakalarsınız. Tek bir kolay entegrasyon ile satışlarınızı ve dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz.


Sanal POS üzerinden gerçekleştirilen tahsilatlarda, güvenlik ve kullanım anlamında dikkat edilmesi gereken, uzmanlık gerektiren birçok husus bulunmakta. Bunların belli başlıları şunlardır: Kart bilgilerinin doğru ve güvenli şekilde (SSL sertifikalı, veri şifrelemesi sağlanan güvenli sayfalarda) alınması, kart bilgilerinin session içerisinde risk taşımadan yönetilmesi, girilen kart bilgisine dair banka, kart programı, banka/kredi kartı, ticari/bireysel, Visa/Mastercard/Amex ayrımının yapılabilmesi, kart puan sorgusu, gösterimi, kullandırılması, 3D Secure süreçlerinin güvenli ve kullanışlı bir şekilde kurgulanması, vb. Lidio, Türkiye’nin en deneyimli Fintech ekibidir. Tüm finansal süreçlerinizi dijitalleştirir. Konsolide ödeme ve rapor ekranları ile operasyonel yükünüzü azaltır ve işlemlerinizi sahtecilik riskine karşı 7/24 izler. Akıllı işlem yönlendirme seçeneği ile başarısız olabilecek işlemlerinizi milisaniyeler içerisinde farkederek işlemlerinizi işletmeniz için en avantajlı olabilecek POS’lara yönlendirir, bu sayede işletmenizin kayıpları azalırken satış dönüşüm oranları artar.


Lidio Sanal POS hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.