PCI DSS LEVEL 1

PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards), ödeme kartları sektörü veri güvenliği standartlarını ifade eder. PCI veri güvenliği standartları, American Express, MasterCard, Visa gibi global kart ağlarına sahip firmaların temsilcilerinden oluşan bir konsey (PCI SSC) tarafından kart ve kart sahibi verilerinin güvenliğini sağlamak amacıyla belirlenmiş gereklilikler bütünüdür.


Visa, Mastercard ve American Express kartlarını müşterilerine sunan ve bu kartlarla ödeme kabul eden global tüm bankalar, üye işyerlerine PCI DSS kapsamında zorunlu tutulan çeşitli güvenlik seviyelerine uymayı zorunlu kılar ve bunu denetlemekle sorumludur. PCI DSS Level 1 bu standartların en üst seviyesidir ve sistemlerinde kart verisi saklayacak tüm firmalar ile servis sağlayıcı konumunda diğer firmalara hizmet sunan tüm firmalara zorunlu tutulmaktadır.


Diğer bir deyişle, günümüzün en popüler hizmetlerinden güvenli kart kaydetme veya güvenli kart saklama uluslararası standartlara göre sadece PCI DSS Level 1 uyumluluk sertifikasına sahip olan veya bu sertifikasyona sahip bir altyapı hizmeti sağlayıcı firmadan hizmet alan firmalarca gerçekleştilrilebiliyor. PCI DSS Level 1 sertifikasına sahip olmak için firmalar, yetkili bağımsız denetim kuruluşlarınca periyodik olarak iç ve dış güvenlik taramalarına tabi tutuluyor, oldukça geniş bir kriterler, kurallar listesine göre iç sistemlerini ve operasyonlarını yönetiyor, her sene tüm süreçleri ve sistemleri detaylı yerinde denetime (on-site audit) tabi tutuluyor.


Anlaşılacağı üzere, operasyonel ve teknik açıdan büyük yatırımlar gerektiren, maliyet ve iş gücü anlamında yoğun kaynak gereksinimi doğuran ve devamlı bir şekilde takip, izleme ve geliştirmeler gerektiren bu uyumluluk ve sertifikasyon sürecine, ana faaliyet alanı ödeme altyapıları olmayan bir firmanın sadece kart saklamak için katlanması günümüz iş dünyasının iş yapış ve verimlilik anlayışına oldukça ters düşüyor.


Türkiye'de ve dünyada birçok kurumsal firma, müşterilerine güvenli ve uluslararası standartlara uygun bir ödeme altyapısı sunmak için tüm bu süreçlerde, bu alanda uzmanlaşmış, PCI DSS Level 1 uyumlu sistemlere sahip ödeme teknolojileri altyapısı sunan firmalarla iş ortaklığını tercih ediyor.


Mobilexpress sahip olduğu PCI DSS Level 1 sertifikası ile bu alanda hizmet sağlamaktadır. Türkiye'de bu sertifikaya sahip az sayıda firmadan biri olarak, e-ticaret başta olmak üzere birçok sektördeki lider iş ortaklarına, B2B ve B2C iş alanlarında müşterilere, bayilere, distribütörlere ve diğer iş ortaklarına sunulan güvenli ve yenilikçi ödeme çözümleri konusunda teknolojik altyapı sağlamaktadır.


Detaylı bilgi için bizimle hemen iletişime geçin.