TEKRARLAYAN ÖDEMELER VE DÜZENLİ ÖDEMELER

Tekrarlayan ödemeler, düzenli ödemeler veya İngilizce karşılığı Recurring Payments, gerek sigorta, eğitim gibi birçok geleneksel sektörün, gerekse yeni nesil abonelik, üyelik, kullandıkça öde ve benzeri iş modellerine sahip sektörlerin temel tahsilat şekli olarak günümüzde öne çıkıyor. Dönemsel ödemeler, üyelik ödemeleri, aidatlar, taksit ödemeleri ve benzeri düzenli ödemelerde, her tahsilat için müşterinin ayağına gitmek veya her ödemede müşteriye online veya offline ödeme için çağrıda bulunmak günümüz iş dünyasında, müşteri deneyimi alışkanlıklarında kendine yer bulabilen bir çalışma şekli değil. Bunlara alternatif çağdaş bir tahsilat modeli olarak, kredi ve banka kartıyla tahsilatı baz alan, müşteri kart bilgilerinin saklanması ve tahsilatların zamanı geldikçe arka planda bu kartlardan tahsil edilmesi, hızla yaygınlaşan bir model olarak karşımıza çıkıyor.


Ancak bu yaygın tahsilat modelinde müşteri kart bilgilerinin ileri tarihli tahsilatlar için saklanması, güvenlik anlamında önemli riskler taşıyan, günümüzde geçmişte olduğu gibi geleneksel defterde - dosyada - kasada - Excel'de bilgileri barındırarak yönetilemeyecek kritik bir iş süreci. Gerek regülatif değişiklikler, gerek ise profesyonel kurumsal anlayışa sahip firmaların bu iş modelindeki riski doğru şekilde tespit ederek, bu alanda uzman, uluslararası güvenlik standartlarına uyumlu sistemlerle çalışma yönündeki insiyatifi, ilgili sektörlerde tekrarlayan ödemelerin yönetilmesinde dijital dönüşümün yaşanmasını sağlıyor.


Tekrarlayen ve düzenli ödemelerini, risk almadan, çağdaş bir anlayışla yöneten firmalar otomatik ödemeler veya düzenli tahsilatları için PCI DSS Level 1 uyumlu iş ortaklarını tercih ederek, müşteri kart bilgilerini kimsenin erişemeyeceği PCI DSS Level 1 uyumlu güvenli sistemlerde saklayarak, otomatik ödemeleri ve dönemsel tahsilatları kayıtlı kartlardan güvenle gerçekleştiriyor.


Türkiye'de e-ticaret, sigorta, bilişim, eğitim, araç filo kiralama, gıda, dağıtım ve lojistik, restoran yeme içme, dernek ve vakıflar gibi birçok sektörün lider oyuncuları dijital dönüşümün gereksinimi olarak güvenli kart saklama ve buna bağlı yenilikçi ödeme çözümleri konusunda Mobilexpress iş ortaklığını tercih etmektedir.


Mobilexpress, güvenli kart saklamanın bir ön şartı olan PCI DSS Level 1 sertifikasına sahip Türkiye'deki az sayıda firmadan biridir ve güvenliği VISA tarafından onaylanmaktadır. Mobilexpress, uzun senelerdir PCI DSS Level 1 uyumluluğun gerektirdiği denetimleri ve iş ortağı olduğu çok uluslu firmaların global güvenlik denetimlerini başarıyla geçmektedir. Bu yönüyle de sektöründe lider birçok markanın güvenli kart saklama ve kayıtlı kartla ödeme konusunda tercih ettiği iş ortağıdır.


Detaylı bilgi için bizimle hemen iletişime geçin.