BLOG

Sitenizde PCI DSS Level1 uyumlu bir ödeme sisteminin Hosted Ödeme Sayfalarını kullanmak neye yarar?

13.12.2017
Paylaş

E-ticaret ödeme sayfalarının hazırlanması, tasarımı, mobil uyumlu olması, güvenliğinin sağlanması, kullanım kolaylığı ve tüm ödeme fonksiyonlarının sunulması gibi birçok faktörü içeren, uzmanlık gerektiren bir konudur. Müşteri deneyimi ve müşteri sürekliliği için ödeme sayfaları kritik önem taşımaktadır. PCI DSS Level 1 uyumlu bir ödeme sisteminin hosted ödeme sayfalarını kullanarak kart bilgisi girme, kart kaydetme ve tek tıkla ödeme dahil tüm ödeme süreçlerinizi işin uzmanına bırakmış olursunuz. Üstelik taksitli ödeme, kart saklama, kayıtlı kartla tek tıkla ödeme, 3D Secure ödeme,puan sorgulama ve puan kullanım, BIN numarasına göre kartın bankasının ve kart programının logosunun gösterimi gibi tüm özellikleri isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.


Buna ek olarak, yüksek işlem adetlerine sahip firmalar için, Visa, Mastercard ve diğer global kart kuruluşlarının direktifi PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards), e-ticaret sitelerindeki yıllık işlem adetlerine göre PCI sorumluluğu getirmekte olup, PCI DSS Level 1 uyumlu bir ödeme sisteminin hosted ödeme sayfaları kullanıldığı durumda e-ticaret sitelerinin PCI kapsamında yerine getirmeleri gereken güvenlik sorumlulukları azalmaktadır.


Mobilexpress hosted ödeme sayfaları e-ticaret sitesine iframe yöntemi ile entegre edilmekte ve müşterileriniz başka bir ödeme sayfasına yönlendirilmeden aynı web sayfası içerisinde işlemi gerçekleştirmektedir. Hosted ödeme sayfaları müşteri ihtiyaçlarına göre redirect entegrasyon modeli ile de entegre olabilmektedir. Redirect modelde kart hamili işlemlerini Mobilexpress hosted ödeme sayfasında tamamlayıp web sayfanıza geri döner. Bu sayede, minimum PCI güvenlik gerekliliklerini yerine getirerek müşterilerinize hızlı ve güvenli bir ödeme hizmeti ve keyifli bir alışveriş deneyimi sunmuş olursunuz.