BLOG

Müşterilere Ödeme Linki veya Kart Ekleme Linki Göndererek Tahsilat

13.12.2017
Paylaş

Yenilikçi ödeme çözümleri sunan ödeme sistemleri tarafından, güncel kurumsal ihtiyaçlara yönelik olarak, müşterilerden/bayilerden/iş ortaklarından kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde kartla tahsilat yapılabilmesine imkan veren alternatif çözümler üretilmektedir. Link ile ödeme, bu yenilikçi çözümler arasında öne çıkanlardan biri. Bu yöntem ile firmalar, uzaktaki müşterilerinden/bayilerinden yapacağı tahsilatlar için, yüksek maliyet ve işgücü gerektiren saha ziyaretelerine gerek kalmadan, sadece ödeme tutarını ve ödeme açıklamasını tanımlayarak ödeme linkleri oluşturabilmekte. Oluşturulan ödeme linki, müşterilere e-mail veya SMS ile gönderilerek tahsilat yapılabilmektedir. Müşteriler/bayiler gelen ödeme linkine tıklayarak ödeme ekranını açar, mobil uyumlu ödeme ekranları masaüstü veya mobil cihazlara uyumlu şekilde gösterilir, açılan ödeme sayfasında kart bilgileri girilerek ilgili tutar için ödeme güvenli bir şekilde tamamlanır. Gönderilen linklerin durumu, açılıp açılmadığı, ödenip ödenmediği, ödeme sistemi tarafından kullanıcılara sunulan İş Ortağı Paneli üzerinden takip edilebilir ve gerektiğinde sistemsel olarak da firmaya bildirilebilir.


Ödeme linki oluşturma özelliği, manuel olarak İş Ortağı Paneli üzerinden veya sistemsel olarak API/Webservice entegrasyonu üzerinden kullanılabilir. Linklerin ödeme yapacak müşterilere gönderimi SMS veya e-mail yoluyla, firmanın kendisi tarafından veya ödeme sistemi tarafından yapılabilir.


Tekrarlayan ödeme ve düzenli ödeme yoluyla yapılacak müşteri/bayi vb. tahsilatlarda, kart bilgilerinin PCI DSS Level 1 uyumlu ortama güvenli bir şekilde kayıt edilebilmesi için müşteriye kart kaydetme linki gönderilebilmektedir. Müşteriye gönderilen link ile açılan güvenli sayfada kart bilgileri girilip, kart bilgilerinin saklanmasını kabul eden sözleşme onayı ile kart bilgileri kayıt altına alınmaktadır. Böylece hassas kart bilgilerinin firma personeli tarafından görülmesinin, duyulmasının ve olası risklere maruz kalmasının önüne geçilmekte, kart bilgileri güvenli bir şekilde sisteme kaydedilerek sonrasında farklı ödeme ve tahsilat modellerinde bu kartlarla hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme gerçekleştirilebilmektedir.


Mobilexpress PCI DSS Level 1 sertifikasyona sahip olup, müşterilerine ödeme linki ile tahsilat ve kart ekleme linki ile kart kaydetme konusunda güvenli çözümler sunmaktadır. Müşteri kart bilgilerinin güvenli bir ortamda saklanması oldukça hassas bir konu olup, Mobilexpress kart veri güvenliği konusunda dünyanın en yüksek standardı olan PCI DSS Level 1 uyumlu sistemlere sahiptir.