BLOG

Alternatif Ödeme Yöntemleri Müşteriler Tarafından Neden Tercih Edilmiyor?

06.04.2017
Paylaş

E-ticarette birçok firma müşterilerine ödeme esnekliği sağlamak için ödeme sayfalarında alternatif ödeme yöntemlerine yer veriyor. Alternatif ödeme yöntemi ile ödeme yapabilmek için, önceden söz konusu yöntemi kullanmamış müşterilerin, ödeme anında süreç dışına yönlendirilerek farklı bir üyelik gerçekleştirmesi ve ödemeleri esnasında alışveriş yaptığı site dışında, ödeme yöntemine ait şifresiyle de login olması gerekiyor.


Kolay ve hızlı ödeme değer önergesiyle müşterilere sunulan bu yöntemler, müşteri deneyiminde ne kadar kolaylık sağlıyor, ne kadar ek yük getiriyor bunun doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Söz konusu alternatif yöntemler, kullanıma özendirmek ve müşterilerde alışkanlık yaratabilmek için sık sık cömert kampanyalarla avantajlar, indirimler sunuyor. Kayda değer bir avantaj sunulduğunda, müşteriler sisteme üye olmak, ödeme esnasında alternatif yönteme de login olmak, süreç dışına çıkarak ödemesini tamamlamak gibi zahmetlere katlanıyor ve ödemelerini alternatif yöntemle tamamlıyor. Ancak kampanyasız durumlarda bu alternatif yöntemlerin kullanım oranı, gerçekte müşterilerin alışveriş deneyimlerine ne denli olumlu katkı sağladıkları konusunda önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.


Alternatif Ödeme Yöntemleri

Diğer yandan e-ticaret sitelerinde firmaların alışveriş sürecinin olağan bir parçası gibi ana sürece entegre şekilde kurgulanan, müşterilerin her ödemede tekrar ödeme bilgilerini girmesine gerek bırakmadan, güvenli şekilde bu bilgileri kaydederek, müşterilere alışverişlerinde gerçek anlamda kolay, hızlı ve güvenli ödeme imkanı veren ödeme çözümleri hızla yayılıyor. Tek tıkla ödeme, hızlı ödeme şeklinde adlandırılan bu entegre özellik, müşteriler nezdinde hızla kabul görüyor ve kullanım oranı hızla artıyor.


Sektörlerinde lider konumdaki birçok firma, müşterilerine hızlı ve güvenli ödeme imkanı sağlamak için güvenli kart kaydetme ve kayıtlı kartla ödeme özelliği sunmak üzere, bu altyapıyı PCI DSS Level 1 uyumlu sistemlere sahip ödeme teknolojileri sağlayan firmalarla iş ortaklığı yoluyla kullanıyor. Mobilexpress, Türkiye'nin önde gelen firmalarının, güvenli kart saklama ve tek tıkla ödeme başta olmak üzere banka kartı ve kredi kartı ile online tahsilat temelli ödeme çözümleri konusunda tercih ettiği iş ortağı olarak öne çıkıyor.